Dulceata de ardei iuti

de Rocsi in Conserve, 18 Oct 2018 | 5260 vizualizari

 

Imi doream de ceva timp sa pregatesc aceasta dulceata, nu pentru mine, ca nu mananc picant deloc, dar pentru ai mei. Am zis ca este momentul sa o testez. Se face repede, nu necesita mult timp. Marea problema este cand o fierbeti. Mirosul de otet si iuteala ardeilor o simti in tot corpul, iti  iese pe ochi,  nas, tusesti, sau cel putin eu asa am patit. Invarteam in dulceata, ma duceam langa geam, invarteam in dulceata, ma duceam langa geam si asa am procedat pana am terminat-o 😀😀😀. Insa rezultatul este unul grozav. Sotul meu este super incantat de aceasta dulceata si deja a servit din ea cu o friptura. A zis ca este ceva aparte. Deci, suportati putin, dar merita!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti de culoare rosie
  • 500 gr gogosari
  • 1 kg zahar
  • 1 litru otet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti:

Intai de toate, va puneti manusi, altfel o sa va usture foarte tare mainile. Spalati ardeii iuti si gogosarii, ii curatati de cotoare si toate semintele. Ii taiati bucati mai mari, ii treceti prin robot, dar nu ii faceti chiar pasta, lasati si bucati mai maricele. Intr-un tuci (sau un vas mai gros) puneti zaharul cu otetul. Transferati totul pe foc. Amestecati continuu pana zaharul se topeste complet. Cand incepe siropul sa clocoteasca, il fierbeti 15 minute. Dupa acest timp, dati drumul ardeilor si gogosarilor maruntiti. Amestecati bine. Lasati sa fiarba la foc potrivit, invartiti din cand in cand. Dupa 50-60 de minute, dulceata este gata. O trageti de pe foc si fierbinte, o puneti in borcane. Inchideti bine capacele si inveliti borcanele intr-o patura groasa. A doua zi le etichetati si le dati la rece. Din aceasta cantitate mi-au iesit 8 borcanele de 200 ml. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

dantes 1

23.10.2018, 10:21

Buna!

Rocsi 1

23.10.2018, 21:54

Multumesc mult!

mihaelar63 1

25.10.2018, 19:05

Rocsi , merita osteneala . Felicitari pentru rabdare

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rondele de ardei iuti, in otet